hellefors.se
kulturskolan.hellefors.se

Dans

Danskurser

 

Knattedans 3-5 år
Danslek för de allra minsta. Genom rörelse, sång och ramsor tränar vi på kroppsmedvetenhet, rytm, motorik och samarbetsförmåga. Föräldrar är välkomna att se på lektionen vid första och sista tillfället.


Dansmix nybörjare, åk 2
Med glädje i centrum bekantar vi oss med grunderna i dans och olika typer av musik. Lektionerna fylls med danslekar, dansteknik, kreativitet och gemenskap.


Dansmix, åk 3-5
Här provar vi på olika dansstilar bl.a klassisk balett, streetdans, modern och jazzdans. Vi tränar steg, dansfraser, teknik, styrka och smidighet.


Fortnight dans Killar!
Kom och träna floss, hype och flapper med oss! Det här är en dansklass för dig som älskar fortnight och vill lära dig dansa. Fakta om Fortnite och Fortnite-dans:

Fortnite är ett dataspel som har blivit oerhört populärt sen det släpptes sommaren 2017. Spelet spelas av såväl yngre som äldre med en rekommenderar åldersgräns på 12 år. Premissen för spelet är att 100 personer hoppar fallskärm och landar på en öde ö där den som överlever längst vinner. I spelet så kan du också bygga saker och dansa själv eller med dina motståndare. Dessa danser har slagit igenom stort och stegen dansas på skolgårdar, på youtube och i många fler sammanhang som äger rum utanför en traditionell danssal.


Balett åk 5-9
Här får du lära dig balettens formspråk med fastlagda rörelser och positioner. Förutom att jobba med uttryck arbetar vi även med styrka, smidighet och god placering. Vi övar steg som sätts ihop till kombinationer och koreografier. Balett ger dig en god kunskap i hur du använder kroppens muskler och en kroppskännedom som är mycket användbar i flera andra danstekniker.


Jazzdans åk 6- gymansiet
För dig som vill dansa jazz, streetdans och modern. Vi specialicerar oss på en av dansformerna i olika perioder, men kommer även att blanda uttrycken. Vi tränar steg, dansfraser, teknik, styrka och smidighet. Jazz är det du oftast ser på scen i olika shower och musikaler.


Fördjupningslinjen åk 7-gymnasiet

Fördjupning för dig som vill bredda dina kunskaper och erfarenhet inom dans.

Den vänder sig till dig i åk 7-gymnasiet. Du ska ha dansat tidigare och ha ett brinnande intresse för dans.


Läsåret består av minst 28 tillfällen där även olika framträdanden ingår.